Xilxes,

ÚLTIMAS NOTICIAS

C.E.I.P. LUIS VIVES XILXES

L'Aventura del ABN

L'AVENTURA DEL ABN

Fecha: 28/10/2015.

Al C.E.I.P. Luis Vives, des de fa alguns cursos hem començat a introduir el mètode ABN per atreballar el càlcul numèric. 

L'ABN suposa una forma de calcular més motivadora, senzilla, més conectada amb el pensament dels xiquets i enfocada a desenvolupar la competència matemàtica. Este mètode intenta superar el càlcul memorístic sense sentit per als xiquets i deixar enrere les tasques repetitives.

Convençuts que és un mètode que ens pot aportar molts èxits en l'adquisició de la competècia matemàtica, el claustre del nostre centre començà un camí de formació en este mètode. Camí que encara que no ens ha resultat senzill, varem començar amb por i il.lusió, a parts iguals. 

Inicialment, la nostra formació va començar de forma autodidacta buscant informació a la web i amb els diferents llibres que fins ara ha publicat Jaime Martínez Montero. 

Al curs passat varem transmetre al Cefire les nostres inquietuds respecte a este tema i dos dels nostres mestres van tindre el privilegi d'assistir al I Congrés d'ABN realitzat a Córdova. A final de curs l'actual director del Cefire, Sergio Mestre, es ficà en contacte amb nosaltres per a comunicar-nos que els companys del CEIP Vicente Faubell Zapata, de la veïna localitat de la Llosa, també li havien trasmés el seu interés per l'ABN. El Cefire es presta a recolzar i participar junt als dos centres en una formació d'este mètode, que haurem d'organitzar nosaltres, en part degut a la falta d'experts per la nostra zona.

A partir d'este moment els dos centres, junt a Sergio, ens fiquem a organitzar estes jornades. Tasca a la qual a l'inici de l'actual curs s'incorpora Amable Pérez, actual assesor de formació dels dos centres.  Les dos escoles coincidim en la importància de contar amb la presencia de Jaime Martínez Montero, impulsor de l'ABN.

Jaime Martínez Montero ha sigut Inspector d'Educació des de 1977 fins Febrero de 2014, que es jubila. És mestre i doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació. Ha publicat numerosos articles i llibres. És membre de la “Orden de Alfonso X el Sabio", en la categoría de "Encomienda con Placa". Ha sigut Professor Associat de la Facultat de Ciències de la Educació de la Universitat de Cadis. Ha sigut membre del Comité Científic de l'Agencia Andalussa d'Avaluació. Al seu currículum destaca: Inspector-Jefe de Cadis, Inspector Central del Ministeri de Educació, Director Provincial dels Equips de Promoció i Orientació Educativa i d'Atenció Temprana, Adjunt d'Educació en la Embaixada de Espanya en Suïssa. En l'actualitat és dedica a promoure el treball del càlcul mitjantçant l'ABN, a través dels seus llibres, el seu blog http://algoritmosabn.blogspot.com.es i la realització de conferècies per tota Espanya. 

I aixì ès com comença l'aventura del CEIP Luis Vives en l'aprenentatge de l'ABN i l'organització de les jornades. Desitgem que açò sols forme part de l'inici de la nostra formació i la millora de la nostra tasca com a docentes. El final...està per escriure.